Pepper og Rigmor Einang Alnes

Pepper og Rigmor kommer til konferansen

Vest på Sunnmøre i Møre og Romsdal ligger den lille industrikommunen Haram og gaper mot storhavet. Kommunen har lang tradisjon for å ta imot polske industriarbeidere, men da Eidet omsorgssenter tok imot den humanoide roboten Pepper var det litt utenom det vanlige.

– Meg bekjent er dette første omsorgssenter i Norge som har tatt i bruk den sosiale roboten, forteller Rigmor Einang Alnes.

Hun er førsteamanuensis ved Institutt for helsevitenskap ved NTNU i Ålesund og leder for prosjektet med den humanoide roboten.

Treningsinstruktør

Roboten, som heter Pepper, har en fasong som likner menneskekroppen og er designet for å kunne være en følgesvenn i hverdagen. På Eidet omsorgssenter har roboten blitt benyttet som treningsinstruktør.

Her kan du se hva vi skrev i forkant av Pepper sitt besøk på omsorgssenteret. 

Pepper kommer til Den 6. nasjonale konferansen for omsorgsforskning for å fortelle om arbeidet på omsorgssenteret, det samme gjør teamet som har stått rundt ham og vært involvert i prosjektet.

Teknologi og mennesker

– På konferansen skal vi snakke om samspillet mellom teknologi og mennesker, og fortelle hva vi har lært av å studere Pepper i samspill med beboerne på senteret. Helsetjenesten i dag og i framtiden er avhengig av teknologi som, blant annet, kan fremme autonomi. For å få til dette har vi et stort behov for kunnskap om hvordan teknologi og mennesker samhandler, sier Rigmor Einang Alnes. 

Her kan du se hvilke andre foredragsholdere som kommer til konferansen.

Samspill i praksis

Den 6. nasjonale konferansen for omsorgsforskning finner sted på Quality Hotel Gardermoen 24. – 26. oktober. Temaet for årets konferanse er «Samspill i praksis». Et tema som vil bli utdypet av eldreminister Åse Michaelsen, foredragsholder Pelle Sandstrak, filosof Henrik Syse og mange flere.

Påmelding, program, og praktisk informasjon finner du hvis du klikker her.